Kiderült, milyen időjárás lesz hétvégén

Sok felé eshet, és a szél is megélénkül, éjszaka fagyhat.
Inforádió, MTI, 2016. november 4. péntek, 17:10
Fotó: MTI/EPA

Szombat estig a Kárpát-medence is a nyugat-európai ciklon áramlási rendszerébe kerül, egyre enyhébb és nedvesebb léghullámok érkeznek térségünk fölé - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat. Éjszaka változóan felhős lesz az ég, főként a keleti országrészben köd képződik.

Szombaton fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, kezdetben elsősorban a Dunántúlon még lehet napsütés. A déli óráktól egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. A déli, délkeleti szél reggelig csak a Kisalföldön, szombaton sokfelé megerősödik, az esti óráktól viharossá fokozódik.

A legerősebb széllökések 60-70 km/h körül várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 Celsius fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 11 és 16 fok között alakul, de a fővárosban és északkeleten napközben 4 és 10 fok között valószínű, majd az esti óráktól ott is emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, de délen, délkeleten átmenetileg felszakadozhat a felhőtakaró. Sokfelé várható kiadós mennyiségű eső. A déli szél főként az Alföldön megerősödik, olykor viharossá fokozódik, majd fokozatosan északnyugatira fordul a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8, 13 fok között várható, de északkeleten 5, 7 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északnyugaton 9, 15, de délkeleten 16, 19 fok között valószínű.

HOZZÁSZÓLÁSOK