Kik lesznek idén Aranyanyuk?

Szeptember 15-ig lehet leadni a jelöléseket a Richter Aranyanyu Díjra, amellyel azokat a nőket ismerik el, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a társadalom számára, mégis a háttérben, csekély anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett teszik a dolgukat. Az idén ötéves díjra 2015-től az orvosnők, pedagógusok és egészségügyi szakdolgozók mellett a szociális területen dolgozó nők is esélyesek.
Napi.hu, 2015. szeptember 4. péntek, 11:27
Fotó: Napi.hu

A díj alapítói: a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író. A zsűri tagjai a www.aranyanyu.hu oldalon várják a jelöléseket szeptember 15-ig. A nagyközönség internetes szavazással dönti majd el, hogy a döntősökből ki legyen díjazott, kategóriánként egy győztest pedig a zsűri választ. Az ünnepélyes eredményhirdetés november végén lesz.

Eddig több száz jelölés érkezett, a legtöbben szociális területen dolgozókat javasoltak a díjra, ami mutatja, hogy hiánypótló volt az új kategória bevezetése. Az idei jelölések között sok történet szól arról, hogyan segítik a szociális munkások például a hátrányos helyzetben lévő családokat és a gyerekeiket sokszor szabadidejükben, munkaidőn kívül, hogyan osztanak ruhát, élelmiszert a rászorulóknak. Több jelölést kaptak szociális otthonban dolgozók, akik az idős emberek mindennapjait teszik könnyebbé.

Eddig 28 Richter Aranyanyu díjat adtak át, s ez a szám az idei évben kilenccel fog bővülni. Fontos, hogy ezek a történetek sokakhoz eljussanak, és ezáltal megismerjük azokat a nőket, akik felbecsülhetetlen értékű munkát végeznek - hangsúlyozza Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK