Kinevezték Olajos Péter utódját

December elsejétől Pőcze Orsolya, a tárca korábbi főosztályvezetője lett Olajos Péter utódja a klímapolitikai helyettes államtitkári poszton.
NAPI, 2011. december 13. kedd, 12:54
Fotó: Napi.hu

A miniszterelnök a fejlesztési miniszter javaslatára december 1-jei hatállyal Pőcze Orsolyát nevezte ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fenntartható energiagazdálkodásért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárának - közölte a szaktárca. Az energiajoggal foglalkozó Pőcze 2009-ben került a tárca jogelődjéhez, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumhoz, ahol az Energiagazdálkodási és Szabályozási Főosztályán dolgozott, majd 2010-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője volt.

Olajos Pétert, az NFM zöldgazdaság-fejlesztésért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárát november 15-i hatállyal mentette fel tisztségéből a fejlesztési miniszter, Bencsik János energiaügyekért felelős államtitkár későbbi indoklása szerint a megújuló alapon termelt áram új támogatási rendszerének (metár) késése miatt. Olajos később cáfolta az államtitkár megjegyzéseit.

HOZZÁSZÓLÁSOK