Kirabolták Welsz Tamás irodáját?

A Blikk információi egy héttel ezelőtt valaki vagy valakik feltörték a Simon-ügy tanújaként ismert, hirtelen elhunyt Welsz Tamás irodát, amit korábban a rendőrök átkutattak. A hvg.hu szerint nem törtek be az irodába, annak ajtaját próbálták csak felfeszíteni.
Napi.hu, 2014. április 22. kedd, 10:50
Fotó: Napi.hu

A budapesti, Logodi utcai irodából nem a páncélszekrény tartalmát, hanem az egész széfet elvitték. A Blikk úgy tudja, a páncélszekrényben jelentős summa, nagyjából 30 millió forintnyi forint, euró és afrikai fizetőeszköz volt. De voltak benne iratok is. Lábba kélt minden bútornak, sőt még a világítótesteket is leszerelték. Távozáskor pedig a zárakba pillanatragasztót nyomtak. Ez ügyben az eljárást az I. kerületi rendőrkapitányság folytatja. Az elkövető a gyanú szerint a férfihez közel álló személy lehetett.

Mégsem volt rablás (hvg.hu)
A hvg.hu rendőrségi információi szerint nem törtek be Welsz Tamás irodájába. Úgy tudják, az iroda ajtaját megpróbálták felfeszíteni, de ez nem sikerült, ezért az ügyben garázdaság kísérlete miatt indult eljárás. Ez az az iroda, ahonnan Welsz a halála napján iratokat adott át a rendőrségnek.

Az akció a Welsz Tamás halála után indult örökösödési eljárást is érinti, hiszen a Simon-ügy koronatanújának édesapja és lánya is igényt tart a hátramaradt vagyonra.

De nem ez az egy széfe volt Welsznek. A férfi érdi lakásának széfjét Welsz halála után a volt élettárs, Horty Andrea kiürítette. Abban a páncélban nagyjából 20 millió forint értékű valuta, egy Rolex, egy Omega és két másik nagy értékű karóra is volt, néhány fontos dokumentummal együtt - írja a lap.

Mint ismeretes, Welsz Tamás egy rendőrautóban halt meg éppen akkor, amikor a hatóságokkal együttműködve Simon Gábor szocialista képviselőre terhelő bizonyítékokat adott át a politikus titkos bankszámlája és vagyona kapcsán indult eljárásban.

HOZZÁSZÓLÁSOK