Kirúgások a közszférában: senki sem tudja, hogy mi lesz

Nincs magyarázat, miért küld el a kormány sok ezer államigazgatásban kipróbált szakembert, ha a feladataik nem szűnnek meg. A dolgozók nevetségesnek tartják a megmentésükre összeírt terveket - számolt be a Népszava.
Domokos László, 2018. október 18. csütörtök, 08:26
Fotó: Stocksnap

A hónapokkal ezelőtt bejelentett őszi kirúgások miatt a közszféra központi intézményeiben dolgozók körében teljes a bizonytalanság. Még a szakszervezeti vezetők sem kaptak részletes információt a kormány bürokráciacsökkentő terveiről.

A bizonytalanság miatt tömegesen menekülő dolgozók és a hónapok óta tartó létszámstop miatt sok helyen az eredeti létszám fele, kétharmada végzi már ma is a munkát, mégis további embereket kell elküldeniük - írta a napilap.

A Népszava információi szerint a legelkeserítőbb helyzetben az Emberi Erőforrások Minisztériumának dolgozói vannak, ahol összesen 2800 státuszt szüntetnek meg, ebből ezret a minisztérium apparátusában. Elsősorban a már most is betöltetlen helyeket szüntetik meg, és a nyugdíjas korú munkatársakat küldik el.

A Külgazdasági- és Külügyminisztériumban pedig azt közölték több dolgozóval, hogy megszűnik a munkaviszonyuk, de továbbra is a minisztériumban dolgozhatnak, ha munkaviszony-létesítési kérelmet adnak be a KKM Oktatási és Rekreációs Kft.-hez.

A közszféra munkavállalóit tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) kedden szövetségi tanács ülést tartott, ahol minden szakma képviselője kétségbeejtő állapotokról számolt be - mondta Földiák András elnök. Mindenki fél a minisztériumokban és a központi háttérintézményekben, legyen szó adószakemberről, statisztikusról vagy nemzetbiztonsági szakértőről - fogalmazott a lapnak Agg Géza, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének (KSZSZ) elnöke.

Fotó forrása: Stocksnap

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.10.18 11:57

Mi lesz?
Lehet még:
Tartalékos katona
Nemzeti Here, aki a rendes dolgozó emberek által megtermelt pénzből jut élelemhez, hogy tudjon fidesz utasítás szerint ocsmány módon kommentelni, a kommentelőket baxogatni, mint a terabit mocskosszájú fideszes seggnyaló.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html