Tavaly decemberhez viszonyítva a legnagyobb mértékben az élelmiszerek árai emelkedtek, 1,9 százalékkal. Az átlagosnál nagyobb mértékű áremelkedés volt az egyéb cikkek körében (1,2 százalék), ezen belül a járműüzemanyagok ára 3,4 százalékkal nőtt. Átlag alatt emelkedtek a szolgáltatások (0,3 százalék) árai. A ruházati cikkekért átlagosan 3,0 százalékkal kellett kevesebbet fizetni, az előző hónaphoz viszonyítva.

Tavaly januárhoz viszonyítva szintén az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 6,4 százalékkal emelkedtek. Ezen belül nőtt a liszt (30,5 százalék), az étolaj (22,2 százalék), a sajt (9,8 százalék), a cukor (9,5 százalék) és a tej (7,6 százalék) ára – árcsökkenés következett be viszont a tojás (8,5 százalék) esetében.

Az átlagosnál nagyobb mértékben, 6,2 százalékkal növekedett a háztartási energia ára, ezen belül a vezetékes gáz ára 16,3 százalékkal, a távfűtésé 7,4 százalékkal nőtt. Szintén átlag felett, 6,2 százalékkal drágultak az egyéb cikkek, ezen belül a járműüzemanyagok ára 16,5 százalékkal, a gyógyszerek, gyógyáruké 2,0 százalékkal nőtt. A szolgáltatások átlag alatti, 2,5 százalékos árnövekedésén belül a távolsági utazás 8,7 százalékkal, a szemétszállítás 4,8 százalékkal, a helyi tömegközlekedés pedig 4,4 százalékkal drágult. Szintén átlag alatt, 1,7 százalékkal emelkedtek a ruházkodási cikkek, 1,2 százalékkal a szeszes italok, dohányáruk árai. A tartós fogyasztási cikkekért átlagosan 1,6 százalékkal kellett kevesebbet fizetni, mint egy évvel ezelőtt.