Kivételes módszerekkel vadássza a rendőrség a szabálytalan autósokat

Szolgálati helikopter és több motoros rendőr bevonásával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedésbiztonsági célú fokozott ellenőrzést tartott az M5-ös és az M3-as autópályákon, valamint az M0-ás autóúton - olvasható az ORFK honlapján.
K. Kiss Gergely, 2018. június 2. szombat, 15:46
Fotó: Napi.hu

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség légirendészeti szolgálata által biztosított helikopter közreműködésével, 2018. május 25-én 9 órától 12 óráig, valamint 2018. május 31-én 9 órától 12 óráig közlekedésbiztonsági akciót tartott az M5-ös és az M3-as autópályák Pest megyei szakaszán, valamint az M0-ás autóúton.

Az akcióban 12 motoros rendőr, 10 gépkocsizó járőr, 2 fő polgárőr és egy rendőrségi helikopter két fős személyzettel vett részt.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, valamint a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Az akció során 39 tehergépkocsi sofőrrel szemben nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés, míg 6 gépjárművezetővel szemben egyéb szabályszegés miatt helyszíni bírságot szabtak ki az egyenruhások. A légtérből végrehajtott forgalomellenőrzés ismét bizonyította hatékonyságát a szabályszegők kiszűrése és az intézkedések végrehajtása tekintetében.

Képen: Mi-8 helikopter, Forrás: Honvédelmi minisztérium

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

freemanowe, 2018.07.12 18:35

Teljesen optimális felhasználása az erőforrásoknak, hogy óránként alsó hangon 200liter repülőbenzint vagy kerozint elégetnek, hogy két ember sétarepülgessen mikor az úton jól kiépített kamerarendszer van, csak be kéne ültetni pár jómadarat egy bögre kávéval a monitorok elé. Értem én, hogy az nagyon unalmas, meg onnan nem látni, ahogy a Gizike napozik a teraszon, de akkor ezek után legyen keret benzinre a járőrautókba hó végén is, ha ki kell vonulni egy bejelentés alapján...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2018.06.03 07:07

Sokkal olcsóbb lenne egy utánfutós autóba berakni 2 zsernyákot civilben kamerákkal és egy előtte 1 km re futó rendőr autóval elindulni, aztán a max sebességet tartva (ami pályán 80 másutt 70) körözgessenek az országban. Ha nem vigyáznak még a tükröt is leveri a kamion mikor rájuk húzza a pótot a gyökér román mert nem 100 al mennek.
-Amúgy meg nem értem azt miért nem lehet ha már egyszer 85 a sebesség korlátozó maximuma akkor kapkodják már le a rendszámokat azokról akik hekkelt sebesség korlátozóval 95-100 al vagy még többel száguldoznak 40 tonnákkal kialvatlanul fáradtan.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html