A falusi orvosok és Békéscsaba jutnak adófizetői forintokhoz

A Magyar Falu Program keretében az orvosi eszköz mintaprogramra 2 milliárd, míg a békéscsabai okos hálózat, valamint az intelligens közlekedésvezérlő és környezetkímélő közösségi közlekedési rendszer kialakítására több mint félmilliárd forintot csoportosított át a kormány.
Németh Géza, 2019. szeptember 18. szerda, 20:42
Fotó: Getty Images

A Magyar Közlönyben megjelent két határozat közül az első a Magyar Falu Program keretében, az orvosi eszköz mintaprogram megvalósításáról intézkedik. Az erre szolgáló 2 milliárd forintot az idei költségvetésből csoportosította át a kormány úgy, hogy a Miniszterelnökség fejezetben szereplő Magyar Falu Program alprogramjainak támogatásából vett el 2 milliárd forintot és tette át  az Emberi Erőforrások Minisztériumához.

A másik határozat a Békéscsabán - a Modern Városok Program keretében - kialakítandó Smart Grid (okos hálózat) rendszer II. ütemének és az intelligens közlekedésvezérlő és környezetkímélő közösségi közlekedési rendszer kialakításának az előkészítését támogatja,  a Beruházás Előkészítési Alapból. A támogatás két részből áll. Az idei költségvetésből 257 millió, míg a jövő éviből 292 millió forint fordítható erre a célra.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK