Kudarcot vallott a kormány - itt vannak a számok

Az állami apparátus 100-ból 89 közmunkást nem tudott piaci álláshoz juttatni. Többségük jövedelem nélkül marad, ha közmunkában sem foglalkoztatják őket.
Komócsin Sándor, 2018. szeptember 14. péntek, 08:55
Fotó: Napi.hu

Az állami munkaügyi szervezet olyan kevés közmunkást tud piaci munkahelyhez segíteni, hogy már saját maga is elismeri a kudarcot - írja a Népszava egy a birtokába került belügyminisztériumi belső elemzésre hivatkozva.

Júniusban a közvetítési kísérletek majdnem 89 százaléka kudarccal végződött, nyolc százalék eredményét pedig nem tudták rögzíteni. Alkalmi munkára az egész országban nyolc embert tudtak elhelyezni.

Ugyanakkor tavaly a közmunkából kilépők 18 százaléka dolgozott piaci munkahelyen hat hónap elteltével, vagyis 15 százalék körül van azok aránya, akiket felszívott a betanított munkára épülő cégek világa. Más kérdés, hogy a gazdaság esetleges visszaesésekor épp ez az alacsony iskolázottságú réteg lesz az, amelyiket elsőként teszik majd megint az utcára.

A felmérés szerint a januárban vagy februárban megszűnt közfoglalkoztatás után a nyilvántartott álláskeresők 86 százalékát egyszer sem próbálták munkához juttatni. Miközben a kormány szándéka hivatalosan az volt, hogy idén havi átlagban 160 ezer közmunkásnak adjon munkát, valójában csak 143 embert tartottak nyilván ilyen státusban, jövőre pedig már csupán 123 ezer közmunkás foglalkoztatásával számolnak.

A fotó forrása: Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Czirok_a_gasztroblogger, 2018.09.14 11:53

"Az állami apparátus 100-ból 89 közmunkást nem tudott piaci álláshoz juttatni."

És ez miért is az "állami apparátus" feladata? Pláne óriási munkaerőhiány idején? Nekem pl. keres munkát az "állami apparátus"? Nem, nem keres... El vagytok tévedve, (ál)libsikéim, de nagyon...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2018.09.14 10:34

Aki nem tud olvasni írni számolni, nincs semmiféle képesítése , vajon milyen szakképzettséggel járó munkát tud elvégezni ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html