A Magyar Idők úgy tudja, az államtitkárok ma teszik le az ünnepélyes esküt. Az új kormányzati struktúrával párhuzamosan a tárcák államtitkárságainál jelentős személyi változások történtek.

Elsőként arra térnek ki, hogy a Lázár Jánost a Miniszterelnökség élén váltó Gulyás Gergely miniszter helyettese a Migrációkutató Intézet vezetője, Orbán Balázs lesz. Újdonság viszont, hogy az uniós ügyekért két államtitkár fog felelni: Takács Szabolcs és Varga Judit.

A Budapestért és az agglomerációért felelős új szervezeti egységet Fürjes Balázs, a Modern városok programot és az újonnan induló Modern falvak programot pedig Gyopáros Alpár vezeti majd - írja a lap.

Változás lesz a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetésében is, ugyanis a szervezetet jelenleg irányító Kovács József altábornagy a honvédelmi tárca államtitkára lesz. A szervezet új vezetőjét Kovács József három helyettese közül jelöli majd ki a miniszter.

Az Index pedig arról ír, hogy Papp Károly országos rendőrfőkapitány - akiről pénteken derült ki, hogy elhagyja a posztot - a Belügyminisztériumban kaphat pozíciót. A Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetői szintjén is komoly változás lesz: állítólag leváltották a TEK főigazgatójának, Hajdu Jánosnak a helyettesét, Bodnár Zsoltot. A szervezetnél középvezetői szinten is új embereket neveztek ki.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.