Itt vannak az új járványadatok

Ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4078 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Rácz Gergő, 2020. június 17. szerda, 09:11
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 567 főre emelkedett az elhunytak száma, 2547-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 964 fő - közölték a kormányzati információs portálon.

Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.  210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

A parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére.

Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret, eszerint a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül.

A kormány mai ülésén tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK