Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A világpolitika legkorruptabb embere Soros György", aki nagyon sok politikust fizet. Akik most megszólalnak, és a Soros-féle mesterterv végrehajtásában vesznek részt, és zsarolják, támadják Magyarországot és Lengyelországot, azokat Soros György fizeti - idézi a Telex a kormányfőt.

A politikai vitáktól függetlenül minden fejlesztés, amit elterveztek, meg fog valósulni, mert Magyarország stabil ország, és az uniótól függetlenül is fel tudott venni hitelt a pénzpiacokról - közölte. "Nem is akármekkora hitelt vettünk fel, nem is vagyok nagyon boldog" - tette hozzá. A stabil gazdasági lábak érdekében vett fel a kormány 2,2 milliárd forint euró hitelt (a felét 10 évre, a másik felét 30 évre).

A kormányfő az operatív törzs üléséről érkezve bejelentette, hogy a koronavírus 7512 ember van kórházban, 614-en vannak lélegeztetőgépen, 96-an haltak meg az elmúlt nap és 4400 új fertőzöttet regisztráltak.

Kijelentette, hogy az elmúlt napok alacsonyabb fertőzésszámai ellenére Müller Cecília szerint simán előfordulhat még, hogy elindul felfelé a járványgörbe.

Valójában nem Soros a probléma

Angela Merkel, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország kancellárja az uniós tagállamok vezetőinek informális videokonferenciáján tegnap este azt mondta, hogy a magyar és a lengyel vétó "komoly problémát" jelent, amit minél előbb meg kell oldani. Merkel szerint fenyegetés helyett kemény közös munkára van szükség a patthelyzet feloldására, és a tagállamoknak folytatniuk kell a megbeszéléseket Magyarországgal és Lengyelországgal a megállapodás elérése érdekében, írta az MTI. "Egyértelművé tettem, hogy szerintem jó és kiegyensúlyozott kompromisszumot találtunk a javaslattal - mondta a 24.hu szerint Merkel a jogállamisági mechanizmusról. Magyarország és Lengyelország a jogállamisági feltételek miatt megvétózta az uniós költségvetés és a koronavírus-járvány által okozott károk helyreállítását célzó alap létrehozásáról szóló javaslatot.