A kormány engedett az osztrák határszigoron

Keddtől két idősávban, reggel és délután két-két órában megnyitják az ingázók előtt a magyar-osztrák határon lévő Pinkamindszent-Strém átkelőt - jelentette be Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a helyszínen.
Szász Péter, 2020. szeptember 7. hétfő, 16:16
Fotó: Shutterstock

A kormány a szeptember elsején bevezetett utazási korlátozásokkal együtt is figyelemmel van a határ menti térségben élők szempontjaira.

A munkába és az iskolába járók érdekében ezért keddtől mindennap 6 és 8 óra, valamint 15 és 17 óra között megnyitják a Pinkamindszent-Strém átkelőt a magyar-osztrák határon.

Az Euronews arról írt, hogy korábban békés tüntetést tartottak a magyar határzár ellen tiltakozók Sopronban és Bécsben.

Az egyik felszólaló Bécsben Bátky Zoltán újságíró és zenész volt, aki a bizonytalanságról beszélt, az otthon biztonságáról, és arról, hogy azok, akik Ausztriában élnek, nem tudnak hazamenni a szülői házba és hazájukba, Magyarországra. Azt fejtegette: attól, hogy sokan kint élnek, még szeretnének hazamenni, hiszen ott élnek szüleik, barátaik, és Magyarországhoz kötik őket az emlékeik is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gondolkoggyunk, 2020.09.08 12:11

Pedig olyan szépen ki lett találva a dolog: ha lezárjuk a határokat és azt mondjuk a világnak, hogy a fertőzésszám durván megugrott, akkor a külföldön dolgozó (nyári szabadságra hazalátogató) magyarokat nem látják szívesen sehol a világban és ez a munkaerő Magyarországon marad.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

henker, 2020.09.07 23:20

A migránsfóbiás, külföldi fóbiás meg mindentől fóbiás soviniszta Orbán megint alkotott egy nagyot, amivel pont a magyarokat szopatja meg az egész világ helyett. Immáron tíz éve!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html