A honvédség beszerezte a fertőtlenítéshez szükséges eszközöket

A Magyar Honvédség beszerezte a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges védőruházatokat, vegyszereket és vegyvédelmi eszközöket. Erről a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztos beszélt az M1-en az MTI szerint.
Szepesi Anita, 2020. április 16. csütörtök, 17:03
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton - Képünk illusztráció.

Maróth Gáspár csütörtökön Kaposváron ellenőrizte a katonák felkészülését. A helyszínen az M1-nek nyilatkozva elmondta: vírusmentesítésre több mint 140 ezer liter vegyszer áll rendelkezésre. A következő napokban további nagyjából 100 ezer liter vegyszer fog beérkezni. Mindez elegendő, hogy a honvédség fertőtlenítési feladatait végrehajtsa.

A koronavírus elleni védekezés során a Magyar Honvédség katonáinak feladatai közé tartozik a fővárosi Pesti úti idősotthon fertőtlenítése is, ahol tömegesen fordultak elő koronavírusos megbetegedések.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matuska63, 2020.04.16 21:12

ja és az ilyen esetekre fenntartott M zárolt készletek hol vannak?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.04.16 20:37

Hurráááá ! És mi tartott ennyi ideig ? - mert lassan a "háborúnak" vége :)))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html