Ez is a koronavírus kegyetlen következménye

A járvány miatt sok család került nehéz helyzetbe az elmúlt hónapokban, tömegével vesztették el állásukat az emberek. A járvány és a gazdasági válság miatt idén különösen sok kérés érkezik a civilekhez. Az ételosztásokon minden negyedik-ötödik ember a koronavírus következményei miatt áll sorba - áll a Telex összefoglalójában.
Szepesi Anita, 2020. december 25. péntek, 17:59
Fotó: Napi.hu

A gyülekezési tilalom miatt november közepe óta nem lehet tömeges ételosztásokat szervezni, ez több segélyszervezet munkáját is megnehezítette vagy ellehetetlenítette.

A krisnások a Blaha Lujza tér helyett idén inkább kisebb vidéki falvakban osztottak élelmiszert, sok olyan településre eljutottak, ahova más nem megy. A Telex munkatársai elkísérték őket két borsodi településre, ahol idősek, családosok, egyedülállók várták őket.

A krisnások Ételt az Életért Alapítványának két furgonjából melegételt és tartós élelmiszereket osztottak a rászorulóknak, idősek, egyedülállók, családanyák is várakoztak a sorban.

"Az ételosztások igénybevevői közül minden negyedik-ötödik a koronavírus következménye miatt szorul segítségre" - mondta Szilaj Péterné, az Ételt az Életért Alapítvány szóvivője. Azt mondják, sokkal többen veszik igénybe a szolgáltatást, mint korábbi években.

"Egész évben nagy szükség van az adományokra, de azt hiszem, hogy ilyenkor karácsonykor még nagyobb jelentősége van, mert az embereknek jól esik, hogy törődünk velük" - mondta a szomolyai polgármester.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK