Müller Cecília: Potenciálisan mindenhol ott van a vírus

A szabályok betartását kérte mindenkitől Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. A tisztifőorvos elmondta, hogy a vírus valamin utazik, jellemzően nyálcseppeken terjed, de érintéssel is átadható.
Csernátony Csaba, 2020. november 4. szerda, 13:33
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az adatok "önmagukért beszélnek" - mondta az Index beszámolója szerint az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos a szerdai járványszámokat értékelve. Hozzátette:  "Sajnos szomorú rekordokat döntögetünk".

Szerdán 4219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid-19), ami rekordot jelent a járvány magyarországi megjelenése óta. Ezzel 90 988 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Exponenciálisan nő a fertőzöttek száma. Ez azt jelenti, hogy nem ugyanannyival növekszik, hanem többszörösével emelkedik napról napra a fertőzöttek száma. Ezek a számok most már olyan jelentősek, hogy kórházban is egyre több beteget ápolnak, ez egyre nagyobb terhelést jelent az egészségügy számára - fogalmazott Müller Cecília.

Nincs olyan hely, intézmény, ahol ne lenne jelen potenciálisan a vírus. Nincs kizárva, hogy bárhol tünetmentesen ott legyen fertőzött személy, a magyar települések 80 százalékában fellelhető a koronavírus

- mondta a tisztifőorvos.

Azt kérte,  mindenki vegye komolyan a maszkviselést, távolságtartást, fertőtlenítést. Ez a vírus valamin utazik, leginkább nyálcseppeken terjed, de érintéssel is tovább lehet adni.

Nem szabad belefáradni ezen szabályok betartásába, és azonkívül, hogy szabályokat hoztak, sok ajánlásuk is van. Ezeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) oldalán közzéteszik, Müller Cecília "ajánlja ezen felhívások böngészését".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2020.11.04 13:55

A focimeccsek zártkapussá tétele?
Az iskolák bezárása?

De biztos sokat segített a 3.000 iskolából 70-et fertőtleníteni 1 hét alatt...

gerinctelen fidesznyikek

o1g
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2020.11.04 13:44

nem ilyen mondatokért fizetik, talán rendelkezik víruslátó szemüveggel? kérdezze kínai barátjaikat, hova rejtették őket
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html