Miben hisz a kormány? - az államtitkár elárulta

Szombatra 12 koronavírusos beteg vesztette életét, köztük egy 41 éves férfi, akinek súlyos problémái voltak - mondta Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs szombati tájékoztatóján. Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium államtitkára pedig a gazdasági intézkedések mérlegéről beszélt.
Csernátony Csaba, 2020. április 25. szombat, 12:51
Fotó: MTI Fotó / Botár Gergely

Magyarországon 262-re emelkedett a koronavírus okozta betegségben elhunytak száma, miután szombatra 12 beteg vesztette életét.

Az egyik halálos áldozat 41 éves volt, aki Müller Cecília beszámolója szerint baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, amit egy bélgyulladásra vezettek vissza.

A "világ csodája"

Az Index beszámolója szerint a tisztifőorvos örömteli hírként közölte, hogy már 458 beteg felgyógyult a koronavírusból Magyarországon. A tisztifőorvos köszönetet mondott a közvetlen munkatársainak, akik amellett, hogy 24 órában diagnosztizálják a fertőzöttek mintáit, kutatási tevékenységüknek köszönhetően hozzájárulnak ahhoz, hogy mielőbb kifejlesszenek egy aktív védőoltást.

Magyarország 12 fertőző megbetegedéssel szemben oltják a gyermekeket - sehol a világon ilyen szoros követéses rendszer nem működik Müller elmondása alapján. 99,8 százalékos átoltottság van Magyarországon ennek köszönhetően, ami "a világ csodája" a tisztifőorvos szavai szerint. Ezt természetesnek fogjuk fel, de ez nem az, még a környező országokban is időről időre felüti a fejét egy-egy olyan járvány, ami ellen a magyar lakosság védett - közölte az európai immunizációs hét alkalmából.

Mérleg a védekezésről

Az operatív törzs tájékoztatóján részt vett Izer Norber, a Pénzügyminisztérium államtitkára, aki beszámolt többek között a kormány adóügyi intézkedéseiről. Elmondta: eddig több mint 600 milliárd forint ment védekezésre és a védekezést segítő eszközökre, és több mint 300 milliárd forint az adóintézkedésekre - ennyi marad a vállalkozásoknál, családoknál is.

Az államtitkár hozzátette, hogy a kormány az adócsökkentésben hisz. Izer felsorolta az eddigi adócsökkentési intézkedéseket, így a 26 katás tevékenységi kör átmeneti, négyhavi adómentességét - a NAV több mint 151 ezer katás adózónál törölte a négyhavi terhet. A turizmust, vendéglátást érintő adókönnyítés nagyjából 66 milliárd forintot tesz ki, és a pénzügyminisztérium számítása szerint 220 ezer munkavállalót érint. A turizmusban 15 ezer vállalkozásnak kell kevesebb terhet megfizetnie, és kiterjesztették az év végéig a Szép-kártyákra hozott kedvezményeket, adócsökkentéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.04.25 21:55

"Az egyik halálos áldozat 41 éves volt, aki Müller Cecília beszámolója szerint baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, amit egy bélgyulladásra vezettek vissza."

Nem értem ezzel mit akarnak üzenni. Hogy nem kár érte mert más betegsége is volt, így a mi lelkiismeretünk tiszta? A hátamon feláll a szőr amikor minden nap arról beszélnek, hogy az összes idős elhunyt más krónikus betegségben is szenvedett. Ezt megnyugtatásként mondják? Minden emberéletért kár akik részben azért hallnak meg mert nem tesztelnek eleget és a lappangó fertőzöttek más embereket tudtukon kívül megfertőznek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html