Koronavírus: komoly figyelmeztetést tett közzé Szijjártó Péter

Marokkó a továbbiakban nem engedélyezi menetrend szerinti repülőjáratok közlekedését, így több tízezer külföldi - köztük 146 magyar - rekedt az országban - írja Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon.
Szász Péter, 2020. március 18. szerda, 06:49
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A politikus telefonon egyeztetett marokkói kollégájával, akivel sikerült megállapodnia abban, hogy a repülőgép csütörtök reggel leszállási engedélyt kap Marrakeshben.

Így még a marokkói légtér teljes lezárása előtt haza tudják hozni az ott rekedt magyarokat.

Szijjártó Péter szerint ez az eset is világosan bizonyítja: a menetrend szerinti légi közlekedés lehetőségei egyre szűkülnek.

Tisztelettel arra kérek minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó honfitársunkat, hogy haladéktalanul intézkedjenek hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetleníthetik azt.

- figyelmeztet a miniszter.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drmolnarborbala, 2020.03.18 13:31

Tisztelt Miniszter Úr/ bár nem szivesen teszem ezt a megszólitást,mert nem tisztelem önt/ Hol van a beigért és már utban levő nagyobb mennyiségü védőfelszerelés,mikor érkezik meg .Önök csak beszélnek,de nem teljesitenek és maguk hasznára cselekszenek. Nyilván önnek már van de a sok egészségügyben és boltokban dolgozó meg emberekkel érintkezőknek nincs..Erről kellene már tájékoztatnni hol és mikor kapható és kinek lesz ingyenes?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html