Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elhunytak száma változatlanul 597 fő, 3413-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534 fő. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen - közölte hétfő reggel koronavirus.gov.hu.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Magyarország célja, hogy a vírust a határon kívül tartsa és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerülje. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7657 embernél van érvényben. Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.