Ígéretet tett a dolgozóknak az OORI új vezetője

Ígéretet tett az intézmény dolgozóinak az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új főigazgatója, a kirúgott Cserháti Pétert váltó Kovács Gábor, hogy csak a járványveszély lecsengéséig marad az OORI élén, ezután pályázati úton választják majd ki az intézmény új főigazgatóját - írja a 444.
Szász Péter, 2020. április 16. csütörtök, 13:22
Fotó: rehabint.hu

A frissen az OORI élére került, emellett az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetet is vezető Kovács Gábor kedden személyesen tartott értekezletet az intézményben dolgozó főorvosoknak és vezető ápolóknak, a portál szerint ott hangzott el az ígéret.

Kovács Gábort hétfőn nevezte ki az OORI élére Kásler Miklós, miután menesztette Cserháti Pétert, a rehabilitációs intézet előző főigazgatóját. Cserhátinak hivatalosan azért kellett távoznia, mert nem szabadított fel elég ágyat a koronavírusos betegeknek. Az intézmény dolgozói szerint ez nem igaz, felszabadítottak ágyakat, csak ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a máshol nem gyógyítható betegeiket ne kelljen hazaküldeniük, kockáztatva ezzel gyógyulásuk esélyeit.

Cserháti mellett spontán tüntetéssel és a kórház élére visszahelyezését kérő petícióval álltak ki az OORI dolgozói, de támogató gesztust tett felé a Semmelweis Egyetem, sőt, Balog Zoltán, Kásler elődje is - írja a 444.

HOZZÁSZÓLÁSOK