Koronavírus: rendkívüli intézkedések léptek életbe

A koronavírus-járvány immár hivatalosan is világjárvány. A kormány veszélyhelyzetet és rendkívüli intézkedéseket hirdetett ki, egyebek mellett beutazási tilalmat vezettek be az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező nem magyar állampolgárok számára, ők nem léphetnek be Magyarország területére. Március 12-én 0 órától visszaállították a határellenőrzést a magyar-szlovén, valamint a magyar-osztrák határon.
Szabó Zsuzsanna, 2020. március 13. péntek, 06:20
Fotó: Police.hu

Jelenleg öt határátkelőhelyen folyik ellenőrzés a osztrák, szlovén határszakaszon: Sopron, Hegyeshalom, Rábafüzes, Letenye, Rédics, Csörnyeföld - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Lakatos Tibor, az Operatív Törzs Ügyeleti Központ vezetője erről elmondta, hogy a másik több mint 40 egyéb határátkelőhelyen is folyamatban van a határellenőrzés megszervezése. Az ellenőrzés kiterjed az egészségügyi szűrésre is, amelyet az Országos Mentőszolgálat munkatársai hajtanak végre.

Azok a magyarok, akik hazaérkeznek Olaszországból, hatósági házi karanténba kötelesek vonulni. Éjféltől reggel 8 óráig négy magyar állampolgár számára rendeltek el hatósági házi karantént.

Két román állampolgár volt, akivel szemben megtagadták az országba történő beléptetést, ők ugyanis Olaszországból érkeztek. További két dél-koreai állampolgárt pedig a Hegyeshalom és Győr között közlekedő vonaton ellenőrztek, őket szintén visszairányították Ausztriába.

Az Olaszországból érkező repülőjáratok egy részét már korábban korlátozták, csütörtök nulla órától Olaszországból nem érkezik repülőgépjárat. Egy Alitalia-gép szállt le csütörtökön a ferihegyi repülőtéren azért, hogy az itt rekedt olasz turisták egy részét hazaszállítsa. Ennek a repülőgépnek a személyzete nem hagyhatta el a repülőgépet, ők a fedélzeten várták meg az utasokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.03.13 07:55

Miért nem büntetik azokat a gyártókat és kereskedőket, akik nem forgalmazzák a kis kiszerelésű, hordozható kézfertőtlenítőket?
Eltüntették az 50-70 ml-es kiszerelést. A szappant nem lehet útközben használni. Az államok felelőtlenül viselkednek. A maszkdrágítàst is büntetni kellene, de az adóbevétel miatt azt is hagyják a kapzsi, rabló politikusok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html