Korrekciós szakaszban a forint

Az elmúlt napok erősödését követően a magyar fizetőeszköz gyengült szerdán, az eurót 280,50 forinton jegyezték a délutáni bankközi kereskedelemben.
NAPI, 2010. június 16. szerda, 17:22
Fotó:

Csendes volt a szerdai devizapiaci kereskedés és az elmúlt napok emelkedése után inkább a kivárás lett a jellemző a devizapiacokra - mondta a Napinak Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője. Véleménye szerint a jövő hónapban induló negyedéves jelentések adhatnak majd újabb lendületet a piacoknak, amikor is az eredményekből kiderül, hogy a vállalati szektor hogyan szerepel.


Az euró/forint árfolyamát a szakember az elkövetkezendő hetekben emiatt inkább 280 forint fölötti szintekre várja.


Az euró/dollár árfolyam't napközben az Amerikából érkező rossz ingatlanpiaci adatok kissé megmozgatták, de ez a hatás is csak rövid ideig tartott - mondta Csajbók, aki szerint a devizapár kurzusa a következő napokban szintén inkább lefelé fog mozdulni.


Szerdán a dollárt 227,34 forinton jegyezték 1,2310 dolláros euróárfolyam mellett.


A svájci frank viszonylag stabilan tartotta magát, a nap folyamán 200 forint körül mozgott, késő délután pedig 201,75 forinton jegyezték.


A régiós devizák az euró/dollár árfolyamát követve gyengültek, az alulteljesítő ezúttal a román lej volt Csajbók szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK