Kovács Árpád: megalapozott a jövő évi költségvetés

Megalapozottnak nevezte a kedden elfogadott jövő évi költségvetést, és annak főbb számait Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke az M1-en.
MTI, 2015. június 25. csütörtök, 10:13
Fotó: Napi.hu

Közölte: négy pont van, amivel kapcsolatban a KT állást foglalt. Az első tétel szerint tudni kell, hogy mire tartalékolunk, vagyis a tartalékokat célorientáltabbá kell tenni. Ez ismétlődő kritikája a KT-nak - tette hozzá. A tanács véleménye javítani kell a tervszerűséget az egész magyar vagyongazdálkodási folyamatban jobban, és gondosabban kellene eljárni.

A harmadik pont a felülről nyitott előirányzatokkal kapcsolatban szervezettebb, körültekintőbb gazdálkodási igényt fogalmazza meg.

A negyedik pedig a gazdálkodás egészének, a szerkezetváltásoknak - egészségügy, felsőoktatás - az értékelése lesz, amelyre ősszel, az első féléves értékelésében tér vissza a KT.

A Költségvetési Tanács elnöke szerint a jövő évi büdzsé óvatossága a realitásokat tükrözi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.06.25 11:30

A jövő évi költségvetést boríthatja, sorrendben:
- Migráció fokozódása a hatékony megoldásik elódázása
...
...
...
- Az olajár nemzetközi nagy mértékű változása (ha hamar vége a jemeni háborúnak újabb nagymértékű csökkenés várható, újabb deflációs hullám jöhet)
- Csak korrekcióra lesz szükség: (nem lesz de a neoliberálisok miatt tételezzük fel) grexit.
- A legfontosabb: nagymértékű euró/huf eltérés bármely irányban.
Ehhez az eurózónának kellene megzuhannia (a fejlődést mindenki kizárja még a neoliberálisok is).
- Szintén kizárható: az uniós embargó feloldása. Új költségvetést írhat Varga úr jó vastag tollal tintapacákkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.06.25 10:45

..az egészségügy-és szociális dolgozóknak jóval többet kellett volna adni ,beleértve a konyhai és egyéb-kisegítő dolgozókat is...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html