Milliárdokat kapnak a komolyzenészek

A kormány 4 milliárd 668 millió forintot hagyott jóvá a komolyzenészeknek, és a veszélyhelyzet idejére sajátos szabályokat állapított meg a Pénzügyi Békéltető Testület működésére.
Németh Géza, 2020. április 18. szombat, 11:00
Fotó: Napi.hu

A kormány a Magyar Közlönyben megjelent határozatában egyetértett a Nemzeti Komolyzenei Stratégia alapjaival és annak megvalósítása érdekében az egyes zeneművészeti szervezetek támogatásával.

Ezen szervezeteknek a működésükhöz és a szakmai feladataik ellátásához 4 milliárd 668 millió forintot hagyott jóvá az idei központi költségvetésből.

A Pénzügyi Békéltető Testület hatáskörébe tartozik a pénzügyi fogyasztói jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezése.

A testület a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keretében működik. A rendelet szerint - amennyiben a kérelmező ahhoz hozzájárul - a testület írásban folytatja le az eljárást. Ha a kérelmező az eljárás írásban történő lefolytatásához nem járul hozzá, ügyében az eljárás a veszélyhelyzet megszűnéséig vagy - amennyiben az eljárás megfelelő lefolytatásához ez szükséges - a veszélyhelyzet megszűnését követő 21. napig szünetel. A szünetelés időtartama az eljárási határidőbe nem számítható be. Az írásban folyó eljárások ügyintézésének végső határideje a befogadástól számított 180 nap.

HOZZÁSZÓLÁSOK