Közös beszerzéssel spórolnak a gázáron Békésben

A tervek szerint a tavalyi évhez képest több mint 400 millió forinttal olcsóban szerzi be a Békés megyei önkormányzatok többsége a földgázt a megyei önkormányzat által szervezett közös gázbeszerzési program keretében - hangzott el sajtótájékoztatón csütörtökön, Békéscsabán.
MTI-Eco, 2011. június 23. csütörtök, 15:47
Fotó:

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke (Fidesz) elmondta: a megyei önkormányzat gesztorságával három évvel ezelőtt kezdődött el a közös gázbeszerzési program, jelenleg már ötvenhat település, négy kistérségi társulás, illetve a megye 13 intézménye csatlakozott a konzorciumhoz. A közbeszerzési pályázatot a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. nyerte el, így a következő egy évben szállítja a gázt a konzorciumba tömörült önkormányzatoknak.

Az elnök elmondta: a három évvel ezelőtt elindított program célja volt, hogy a közös gázbeszerzéssel enyhítsenek a megyében működő önkormányzatok terhein. Az elmúlt évek bizonyították, hogy helyes úton jár az összefogást hirdető megye, hiszen az idén már 56 település csatlakozott a közös beszerzéshez. A tenderfelhíváson a szolgáltató a tavalyi árhoz képest is mintegy 100 millió forinttal kedvezőbb ajánlatot tett. Így a szállító cég összességében 15,7 millió köbméter gázt fog eljuttatni egy év alatt a megrendelőnek, amelynek beszerzési értéke forgalmi adóval együtt meghaladja az 1,7 milliárd forintot.

Farkas Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy ha nem tömörülnek konzorciumba a települési önkormányzatok, akkor a tavalyi árhoz képest kilenc százalékkal magasabb összegért vásárolhatták volna meg egyenként a szolgáltatótól a földgázt.

HOZZÁSZÓLÁSOK