Köztisztviselők: búcsú a nyelvpótléktól és az 50 százalékos jegytől

Megszűnhet a feltételeket teljesítő köztisztviselők számára kötelezően folyósítandó nyelv- és a gépjármű-vezetői pótlék - derül ki az államreform-bizottság anyagából.
NAPI Online, 2006. augusztus 24. csütörtök, 15:20
Fotó:

A pótlékok mellett a 13. havi illetményről és az 50 százalékos utazási kedvezményről is lemondhatnak a közszolgák, ezeket a bértömegbe tervezi beépíteni a Draskovics Tibor vezette testület. A változás értelmében a teljesítményértékelés jelentené a bérezés kiszámításának alapját, melynek megfelelően nem csak kárvallotjai lesznek az új rendszernek. A szabályozás alapján akár többet is lehet majd keresni, mint a jelenlegi juttatások összege.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

andraska, 2006.08.25 20:24

A köztisztviselők nagy része ( tisztelet a kevéske kivételtől) nem véletlenül örvend közútálatnak. Lenézőek az ügyfelekkel szemben, mogorva, pökhendi módon beszélnek a hozzájuk egyébként bizalommal forduló állampolgárokhoz ( akik persze nyilván néha kissé tudatlannak látszanak, de ezt el kellene nézniük a köztiszteknek... hiszen az egyszerű ember is ember.) Tehetik is ezt, hiszen fix bérért dolgoznak ( inkább csak dolognak látszó foglalkozással múlatják sokszor az időt...), akkor sem rugják pi..án őket, ha szarvashibát vétenek. Mi több, ők büntetik meg a vállalkozót, a cégeket, magánembert, parkoló autóst, hadd ne soroljam tovább. Szóval kicsit humánusabb, emberekkel törődni akaró emberek kellenek oda. Arról nem is beszélve, hogy a közalkalmazotti fizetésnek alapból is a dupláját kapják. Meg a rengeteg ruhapénzt, ingyenes fogorvosi kezeléseket, parkolási kedvezményt, 13., 14., 15., 16. havi fizetéseket. És mindez szerintük megilleti őket, mi több, jár nekik! Hát ideje közéjük csapni: ÁNTSZ, APEH, KÖZTERÜLET FELÜGYELET, BÍRÓSÁGOK, METEOROLÓGUSOK, ÉS meglepetésként az országos borminősítő intézet BORKÓSTOLÓI!!! Dolgozzatok végre ti is meg a fizetésért... Ja, és az ő szabadságuk sem annyi, mint egy egyéb munkakörű embernek. Ehhez jönnek még a fizetett ünnepek, pl a köztisztek napja. Pénteken pedig elég 12-ig benn ücsörögni egy forró kávé mellett az irodában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

levai jozsef, 2006.08.25 08:11

A közigazgatásban hogyan lehet teljesítmény alapon értékelni, amikor minden ügy más más elintézési időt von maga után. El lehet valamit intézni azonnal, de van olyan ügy amit lehet hogy 3o nap alatt sem. Arról nem is beszélve, hogy az ügyfelezés nagyon sok időt elvesz az ügyintézésre szánt időből. Csak azt a juttatást kapjuk meg ami kötelező.A jutalom nem a munka után, hanem szimpátia alapján van elbírálva. Már megint a köztisztviselőt szorítják. A vállalkozó jól el van a bejelentett minimálbérével. 120 ezerből egyedül 27 évi munkaviszony után főiskolai végzettséggel a két egyetemista gyerekem is hátrányban van a vállalkozó gyerekekkel szemben( kollégium szociális ügyek) Másodállást nem vállalhatunk.Semmit nem tudunk leírni Sehol a világon nem bánnak így azokkal akik a fent meghozott jogszabályokat végrehajtatják. Meg kellene próbálni szemtől szemben minden nap az ügyfelekkel találkozni. az emberek egyre türelmetlenebbek és minden problámájukat ránk zúdítják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lajos.h, 2006.08.24 23:16

Elment az esze aki, teljesítmény értékelésre építené a bérezést. Önkormányzati tisztviselőként, egyszer figyelmeztettem szüklátókörű polgármesteremet, hogy a törvény rá is vonatkozik. Hiba volt. A jegyző minden évben maximális, jutalomra javasolt. Amit az egyetértési jogával (vissza)élő polgármester meghiusított. Négy év alatt nettó 500 ezer Ftomba került. Megint a szubjektivítást támogatják!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html