Kritikus a magyar helyzet: nem kellenek az idősek

A magyar munkavállalók a legborulátóbbak világszinten is az elhelyezkedési esélyek javulásával kapcsolatban - derül ki egy felmérésből. A vállalatok sikeres hosszú távú működéséhez elengedhetetlen lenne az idősebbek megtartása.
Napi.hu, 2016. június 28. kedd, 11:34
Fotó: Napi.hu

A tehetséges munkavállalók kivándorlása, a társadalom elöregedése, valamint a szakképzések és a munkáltatói igények ellentmondásainak eredményeként egyre nagyobb problémát jelent a munkaerőhiány Magyarországon. "A helyzet kritikusságát jól mutatja, hogy a Flexibility@Work elemzésünk szerint 2030-ra hazánk öreg társadalommá válik, vagyis minden ötödik lakos be fogja tölteni a 65. életévét" - mondta el Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

Mit kellene tenni?

A friss diplomások és az idősek aktivizálása megoldást jelenthetne, a Randstad Workmonitor legfrissebb kutatása alapján azonban a magyarok borúlátóak. Mindössze a megkérdezettek fele bízik abban, hogy a következő öt évben nőhetnek a fiatalok elhelyezkedési esélyei, és csupán minden negyedik válaszadó számít az idősebbek foglalkoztatásának javulására.

"Ezzel sajnos világszinten a legpesszimistább országok között vagyunk, ami nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az említett korosztályok bevonzására irányuló céges programok tekintetében is le vagyunk maradva" - jegyezte meg Baja Sándor. A megkérdezett magyar dolgozók 60 százaléka mondta, hogy a munkahelyén gondoskodnak a friss diplomások bevonását célzó programokról, és mindössze feleannyian számoltak be az 55 év felettiek foglalkoztatása érdekében életre hívott kezdeményezésről.

A szakember a Brexit lehetséges munkaerő-piaci hatásai kapcsán megjegyezte, hogy bár egyes elemzések szerint a hazaköltözőknek, illetve itthon maradóknak köszönhetően is csökkenhetne a hazai munkaerőhiány, addig, amíg nem ismertek a britek lépései, korai bármit mondani.

Az idősebbek is hatékonyak

Eközben minden második megkérdezett vallja, hogy a vállalatok sikeres hosszú távú működéséhez elengedhetetlen lenne az idősebbek megtartása. "Korábbi kutatásunkból kiderült, hogy a magyarok többsége úgy véli, az 55 évnél idősebb kollégák is ugyanolyan hatékonyan tudják végezni a munkájukat, mint a fiatalok, és betegszabadságot sem vesznek ki gyakrabban, mint a 35 év alatti munkatársak - mondta az ügyvezető. - Ráadásul a 45-65 éveseknek a legmagasabb a túlórázási hajlandósága, hiszen nekik önmaguk mellett családjukról és a nyugdíjas éveikről is gondoskodniuk kell."

A legnagyobb problémát ebben a korosztályban a friss tudás elsajátítása okozza. A megkérdezettek kétharmada egyetért abban, hogy az 55 év felettieknek már nehezükre esik új ismereteket szerezni, ami befolyásolhatja a munkavégzésüket is. Különösen igaz ez azokon a területeken, amelyekre a digitalizáció térnyerése nagy hatást gyakorol. "Ahhoz, hogy ez a korcsoport is hatékonyan dolgozhasson, továbbképzésekre van szükség, melyekkel az eredményesség javítása mellett a vállalat általános megítélése is pozitívan befolyásolható" - mondta el a Randstad ügyvezető igazgatója.

A továbbképzésre kellene koncentrálni

A társadalom elöregedése mellett a migrációs mérleg felborulása is feszültséget okoz a hazai munkaerőpiacon. "A külföldön karriert építő magyarok többsége jól képzett, diplomás szakember: 25 százalékuk 30 év alatti, 63 százalékuk még nincs 40 éves, 32 százalékuk diplomás, míg az itthon maradóknak csupán 18 százaléka rendelkezik valamilyen diplomával" - ismertette Baja Sándor. Többek között ez vezet ahhoz, hogy az itthon elhelyezkedni vágyók tudása nem felel meg a cégek elvárásainak.

A Randstad Workmonitor kutatásban részt vevők közül minden hetedik megkérdezett úgy látja, hogy ez komoly problémát jelent a vállalatánál, és tízből hatan számoltak be arról, hogy a munkáltatójuk elsődleges feladatának tekinti a szakadék csökkentését. "A skill gap néven ismert jelenséggel világszinten küzdenek a vállalatok, Japánt leszámítva leginkább a tudomány, a technológia, a matematika és mérnöki tudás területén" - emelte ki Baja Sándor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.06.30 07:30

@Warlock:

Mi van, managerem, befejeződött a napi igavonás, elmentek a munkavállalók, nem kell annyira figyelni és lehet kommentelni.

Liberós vagy? Barom vagy?

Fröcsögős vagy?

Óh, mondd, te kit választanál?

Én csak olyan okosat, mint a magyar manager és szuper-HR-s Warlock.

Nincs is nála jobb!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2016.06.29 18:01

@HauserArnold: "Bizony, itt vagy ippeg te, magyar managerem, te aztán dőreségeket beszélsz és fr9cs9gsz mindenfélét."

Papóka... nem is te lennél, ha szó nélkül hagynál, öreg cimbim... Idefigyelj... annyiszor kértelek már, hogy ne idegesedj be, mikor velem beszélsz... mindig borzolod az abc-t... Hát bántottalak én téged? Miért kell utálkozni azért, mert nem értünk egyet... Liberós vagy, nem? Mi van az elfogadással? Fogadjuk el a másikat, akkor is, ha mások az elképzelései... Mély levegő, beszív, kifúj... szép lassan... és akkor fogod látni, hogy közel van a kis billentyűzeteden egymáshoz a 9-es meg az ö, de ha nyugodt vagy, nem kevered őket... tehát: nem "fr9cs9gsz"... hanem, figyelj... fröcsögsz... Blama... fröcsögsz... így, látod? Blama... fröcsögsz... megint... Blamuci...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.06.29 17:56

@Warlock:

" Táltospista két dolgot szeret nagyon, ami nagyon szomorú és színvonalromboló: dőreségeket beszélni és fröcsögni, és ezt a kettőt mesterien ötvözi... A legszomorúbb, hogy nincs egyedül ezen jellemzőivel itt..."

Bizony, itt vagy ippeg te, magyar managerem, te aztán dőreségeket beszélsz és fr9cs9gsz mindenfélét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2016.06.29 17:52

@Remete53: Táltospista két dolgot szeret nagyon, ami nagyon szomorú és színvonalromboló: dőreségeket beszélni és fröcsögni, és ezt a kettőt mesterien ötvözi... A legszomorúbb, hogy nincs egyedül ezen jellemzőivel itt...

Általában nem szoktam reagálni a kommentjeire, mert kritikán aluliak, fejcsóválva olvasom, és tűnődöm, vajon miért nem maradt csendben a mi Táltospistánk... csak most kivételesen említette (a maga módján és színvonalán) a témakört amire Mekelekke is utalt, és amire reagáltam. És igen, ő szeret oktatni... ismered a mondást: nincs szórakoztatóbb annál, mikor az okos hülyéskedik, és nincs sírvafakasztóbb annál, mikor a hülye okoskodik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Remete53, 2016.06.29 17:28

@Warlock:
"@táltospista" szenzációs! Magam is spekuláltam, hogyan is nevezzem az okoskodó jóembert /ld. megjegyzésemre való kioktatás/, de ez a @táltospista mindent visz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html