KT: nincs alapvető ellenvetés a 2015-ös költségvetéssel kapcsolatban

A Költségvetési Tanács (KT) hétfői ülésén kialakította véleményét a jövő évi költségvetési törvényről, amelyben kiemelte: nincsenek olyan alapvető ellenvetései, amelyek indokolnák a véleményezésre átadott dokumentummal kapcsolatban az egyet nem értés jelzését.
MTI-Eco, 2014. október 27. hétfő, 14:41

Az MTI-nek megküldött vélemény szerint a KT szükségesnek tartja, hogy a 2015-ben - a 2014-es előirányzathoz képest - bekövetkező jelentős elmozdulásokat a költségvetési törvényjavaslat indokolása részletesen mutassa be.

A tanács többféle kockázatot azonosított a hiánycél teljesülésével kapcsolatban. A 2,5 százalékos gazdasági növekedést a KT akkor tartja megvalósíthatónak, ha a külső feltételrendszer, a nemzetközi konjunktúra nem romlik jelentősen, az EU források beáramlása a tervezetben foglaltakkal összhangban lesz. Kockázatot lát a KT abban, hogy a fogyasztáshoz kapcsolódó adóbevételek tervezett nagyarányú növekedése csak részben valósul meg. Egyes kiadási előirányzatok csökkentésének megalapozottságát pedig a KT - a csökkentést megalapozó intézkedések részleteinek ismerete híján - nem tudta értékelni.

A tanács ellentmondást lát abban, hogy az önkormányzati alszektor adóssága a tervezet szerint 160 milliárd forinttal nő, miközben a tervezett hiánya mindössze 15 milliárd forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Trambulin, 2014.10.27 16:02

Három fideszes kitartott pártkatona véleményezi a fidesz költségvetését.
Marha komolyan kell venni:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html