Kutyával utazna? - Mutatjuk, mire számíthat

A magánszállások és apartmanok mellett már egyre több hotelben is szívesen látják a kutyával érkező vendégeket. Mint ahogyan a szállásárak és a vendégeknek nyújtott szolgáltatások színvonalában is vannak különbségek, a kutya után fizetendő árak, és a számukra kínált szolgáltatások is eltérhetnek egymástól - derül ki a Kutyabarát.hu portál országos összesítéséből.
Napi.hu, 2016. április 25. hétfő, 20:30
Fotó: Napi.hu

Összesen 2466 darab hazai szálláshely adatait vették górcső alá, ebből 2172 szálloda, panzió, vendégház, fogadó illetve magán szálláshelyek volt kutyával is látogatható. A jelenleg érvényes, és az utazási portálokon 2162 esetben feltüntetett kutyaárak alapján átlagosan éjszakánként 1280 kell fizetni pluszban, ha kedvencünket is magunkkal visszük.

Mit kap ezért a kutya?

Egyes szálláshelyek kiemelt figyelemmel fordulnak a kutyával érkező vendégek felé, számos extra szolgáltatással kedveskedve a gazdinak és négylábú barátjának. Számos szálláshely biztosít erkélyes/teraszos/kertkapcsolatos szobát, és ajánl közeli kutyabarát kirándulóhelyeket, valamint felhívja a figyelmet a környéken található kutyaúsztatási lehetőségekre is.

A kutyabarát szolgáltatások palettáján megtalálható a kutyafuttató, és a kutyakozmetika is, sok helyen etető-, és itatótálat, kutyajátékot, plédet, kullancscsipeszt és ürülékszedő zacskót biztosítanak a vendégek részére, de olyan hely is van, ahol jutalomfalattal kedveskednek az ebeknek.

A kutatás adatai a kutyabarát.hu portálon részletesen is elérhetőek.

Az összesítésben résztvevő portálok, ahol a kínálatban az adott szálláshelynél egyértelműen jelezve volt, hogy kutya (kisállat) vihető: Travelo.hu, Szállás.hu, Balatoni-szállás.hu, Szállodák.hu, Itthon.hu, Szállások.hu, Kutyás-szállodák.lap.hu, Trivgao.hu, Kutyabarát.hu. A többi, jelentősebb hazai utazási, szállásfoglaló portálokon nem volt külön jelölve, hogy kutya vihető-e, azonban az átfedések igen magasak voltak, tehát ugyanazon szálláshely esetében az egyik portálon jelölik, míg a másik portálon nem jelölik külön, hogy kutya vihető-e. Így a kutatás szempontjából irreleváns a többi szállásfoglaló portál, ahol nem jelzik adott szálláshelynél, hogy kutya vihető-e.

HOZZÁSZÓLÁSOK