Nagy tűz volt Budapesten - ez a friss helyzet

Saját felelősségre visszaengedték a lakókat hétfő késő este az aznap leégett soroksári úti társasházba - számolt be az atv.hu. A felső két szinten lakók azonban csak legfontosabb értékeiket hozhatták ki, mert azok az ingatlanok lakhatatlanná váltak.
Domokos László, 2019. augusztus 21. szerda, 12:01
Fotó: MTI Fotó

Kedd délután még mindig füstölt a tetőszerkezete a soroksári úti társasháznak. Az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán lévő társasházbaz hétfőn délelőtt kapott lángra, a tűzoltók pedig keményen megküzdöttek az oltással, a tűz kétszer is újjáéledt.

Egyelőre nincsenek gyújtogatásra utaló jelek. A tűz összesen 189 lakást érintett, a lakók között pedig sok külföldi is volt. Mintegy 500 ember érintett, elég sok bérlő is van közöttük, nekik a tulajdonosokkal együtt kell megoldania az elhelyezést - mondta Bácskai János ferencvárosi polgármester.

A lakóknak hétfő este fél 11-kor szóltak, hogy ha akarnak, saját felelősségükre visszamehetnek a lakásukba, bár áramszolgáltatás még napokig nem lesz. A legfelső két emelet lakói azonban csak a legszükségesebb értékeiket hozhatták ki.

A tetőhéj teljes egészében elégett, illetve a vízkár az nagyon jelentős, mert a vízoltásnál mindenféleképpen szükség volt arra, hogy mindenhol oltsanak és ez meglátszott az épület összes szintjén - nyilatkozta a csatornának Markotányos Tamás, közös képviselő.

A tűzoltók elmondása szerint az épület Soroksári út felőli oldala a legveszélyesebb, mert a cserepek bármikor az útra zuhanhatnak. A végleges helyreállítási munkálatok még évekig is eltarthatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK