Lakáshitelek: 160 forintos CHF árfolyamban is gondolkodik a NGM

A svájci frank alapú hitelek esetében a törlesztő részletek árfolyamának 160 forint/svájci frankban való rögzítéséről is gondolkodnak a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM), derült ki a tárca hétfői, civil szervezetekkel való konzultációja után.
MTI-Eco, 2011. május 16. hétfő, 18:34
Fotó:

A megbeszélésen részt vett a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége is, amelynek elnöke, Dabasi Tamás az egyeztetést követően a sajtónak elmondta: a nemzetgazdasági tárca javaslata szerint a svájci frank alapú hitelek esetében 160 forintban rögzítenék a törlesztő részletek árfolyamát. A "Fehér Kéményseprők" azonban nem támogatják az árfolyam rögzítését, s ehhez kapcsolódóan a futamidő meghosszabbítását sem. Azt tartanák jó megoldásnak, ha a bankok visszatérnének az eredeti szerződéses állapothoz minden egyes hitelfelvevő esetében - ismertette.

A konzultáción a "Fehér Kéményseprők" mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyarok Szövetsége, az NGM képviseletében pedig többek között Wiedermann Helga, a miniszter kabinetfőnöke vett részt, és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is képviseltette magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK