Budapest elkezdett fulladozni, a Párbeszéd szigorítana a szmogriadó szabályozásán

A Párbeszéd újra benyújtja a parlamentnek azt a javaslatát, amely szigorítaná a szmogriadó elrendelésének szabályozását.
Szepesi Anita, 2020. november 15. vasárnap, 13:13
Fotó: Shutterstock

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese egy vasárnapi, online sajtótájékoztatón hangsúlyozta: azt szeretnék elérni, hogy a kormánynak és az önkormányzatoknak minél előbb cselekedniük kelljen, amikor a légszennyezettség eléri a kritikus szintet. Tordai Bence hozzátette, Magyarországon évente 10-15 ezer ember hal meg a szennyezett levegő miatt, ráadásul a légszennyezettség a koronavírus-fertőzés tüneteit is súlyosbítja.

A Párbeszéd azt is indítványozza, hogy a tűzifatámogatást minél hamarabb és minél kiterjedtebb formában indítsák be, mert nagyon sok falu és város levegője szennyezett a rossz minőségű fűtőanyagok miatt - írta az MTI.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy Budapest "elkezdett fulladozni" a rossz levegő miatt, a kormány "átgondolatlanul és kapkodva" meghozott intézkedései pedig nagymértékben sújtják a fővárosiakat. A "felelőtlenül, mindenféle tervezés nélkül" bevezetett ingyenes parkolás nemcsak közlekedési káoszt okoz, de a budapestiek életét is veszélyezteti - jelentette ki. A Párbeszéd elnökségi tagja hangsúlyozta, hogy az ingyenes parkolás miatt nagyon sokszor alakul ki dugó, ami a közlekedésre és az egészségre is károsan hat.

A politikus egyúttal azt kérte, hogy a kormány az M0-s használatát tegye ingyenessé, és ezzel könnyítse meg a budapestiek és a főváros agglomerációjában élők közlekedését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.11.15 16:34

@laci_52: A parkolás a sok bevándorló miatt ingyenes. Ha beteg lesz a borsodi, szabolcsi, békési bevándorló és kórházba, karanténba kerül a fővárosban, akkor legalább azért ne kelljen fizetnie. Érted?
És ez így emberséges akkor is, ha épp haragszom ezekre a vándor melósokra, akik hemzsegnek mindenhol, s felfordulást csinálnak.
Meg azzal is egyetértek, hogy ebben a fertőben ne tömegközlekedjünk, inkább autó, mert kisebb a fertőzésveszély.
Épp ezért tartom hülyeségnek, hogy műszakváltáskor mégsem mehetnek autóval a hozzátartozókért.
A qrmány itt üti egymást a szabályaival.
Ingyenes parkolás, hogy ne tömegjárművel, de autóval mégsem lehet menni a rokonért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2020.11.15 13:48

Minden csoda 3 napig tart: az autósok rájönnek, hogy a dugók miatt az ingyenes parkolás ellenére sem érdemes bejönni autóval a belső városrészekbe.

Az M0 ingyenessé tétele nem egy fontos kérdés: teljes egészében Pest megyében van és személyautókra mindössze 5000 forint az éves matrica. Ezt minden évben megveszem, pedig keveset autózok Budapesten kívül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html