Legyen választható a harmadik gyermek neme! - kormány-kampány indul

Sms-kampányt indít a kormány a harmadik gyermek nemének megválasztás érdekében - jelentette be Rácz Jenő egészségügyi miniszter, a mai kormányszóvivői tájékoztatón.
Berencsi Sándor, 2005. július 18. hétfő, 15:42
Fotó:

A miniszter elmondta: Ázsiában - főleg Kína és Korea területén - 100 millióval kevesebb nő születik, mint férfi, és körülbelül 30 olyan ország van a világon, ahol lehetőség van a születendő gyermek nemének meghatározására. Magyarországon ez jogellenes, kivéve a nemhez kötődő örökletes betegség elkerülése esetén, amire az oviedói egyezmény alapján van lehetőség.

A kormány tervei szerint az elkövetkezendő hat héten, minden hétfőn ismertetik a lakosságnak feltett kérdéseket, melyet a rá következő napokban - kedden, szerdán - a sajtóban fizetett hirdetésben is megismételnek. Az embereknek csütörtökön éjfélig lehet szavazni a vonatkozó kérdésről, amelyet pénteken kiértékelnek, és az eredményt a sajtóban is közzéteszik. A kormány szerint a hirdetések költsége 40 millió forint lesz.

Rácz Jenő kiemelte: a kormánynak ezzel az akcióval nem a jogalkotás előkészítése a célja, hanem a lakosság véleményének előzetes felmérése, illetve a tájékozódás.

HOZZÁSZÓLÁSOK