Leosztályozták a kormányt - megint tüntettek a tanárok

A Március 15-e téren volt a Tanítanék Mozgalom által meghirdetett, bizonyítványosztó pedagógustüntetés gyülekezője, a tér teljesen megtelt, ránézésre több ezer gyűlt össze. A menet felkanyarodott az Erzsébet hídra, és az eleje már megérkezett a Várkert bazár elé.
Index.hu, 2016. június 11. szombat, 16:18
Fotó: Napi.hu

A menet élén Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója halad, aki felkéri az embereket, hogy osztályozzák a kormány tagjait, így a kormányszóvivőt, Balog Zoltán minisztert és Orbán Viktor kormányfőt is. A tömeg mindegyik névre azt felelte, hogy 1-es alá.

Pukli szerint ideje, hogy ők évet ismételjenek. Az igazgató szerint a tüntetőknek hangosan kell skandállniuk, hogy elhallatsszon a hangjuk Franciaországig, ahol Orbán Viktor is ott van a foci-Eb-n. De hozzáteszi azt is, hogy a magyar csapatnak is drukkolni kell, így felhangzik a Ria-ria-Hungária is.


Az első felszólalónál el kezdett szakadni az eső, úgyhogy a már látott esernyős tüntetéssé alakult át a demonstráció. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke üdvözölte az esernyősöket, majd elmondta, hogy szerinte az oktatás központosítás nem érte el az áhított eredményt.

Sokat tűrtünk, sokat beszéltünk, sokra jutottunk, semmit sem értünk el - összegezte a kormánnyal való tárgyalásokat Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének vezetője. A 25 követelésbol 19-ben kisebb kompromisszumokra jutottunk - mondta -, de az Emmi nem foglalta jogszabályba, amit ígért, ez lett volna pedig a garancia.

Hangsúlyozta, nem csak követeltek, megoldási javaslatokkal is előálltak, de Balog Zoltán miniszter egyértelművé tette, hogy rendszerszintű változtatásra nincs szükség. Amiben a kormány nem engedett például a tankönyvmonopólium megszüntetése, a pedagógusok óraszámának csökkentése, és a tanulók tankötelezettségi korának 18 évre történő visszaállítása.

A tömeg üzent kormánytagoknak. Te vagy a farok János! Orbán takarodj! További részletek az Indexen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ezt-neked, 2016.06.12 10:38

@krix: "Orbánék is évet akarnak ismételni, méghozzá 4-et!"

Igen ezzel már egyre többen és többen egyetértenek, csak a helyszín lesz a számukra megváltoztatva, éppen emiatt közkívánatra újra megnyitják az OPNI-t!:)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2016.06.12 10:24

"Pukli szerint ideje, hogy ők évet ismételjenek."

Ez a pukli nem csak egy féreg, de bolond is: Orbánék is évet akarnak ismételni, méghozzá 4-et!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.06.12 09:00

Rúgják ki őket, biztos van sok tanár, akik szívesen a helyükre lépnének.
A vége megintcsak az lett, hogy béremelést követelnek.
És ehhez kevesebb óraszámot.
Lassan be sem akarna menni, csak a fizetést várni, mint a segílyezettek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html