Plusz hétmilliárdból újítanák fel a Lánchidat és az alagutat

A kormány 7 milliárd forintot hagyott jóvá Budapest Főváros Önkormányzata részére, a Széchenyi Lánchíd és a budai Váralagút teljes körű rekonstrukciójára. Egyúttal feltételül szabta, hogy a felújítás miatt a közlekedés korlátozása nem haladhatja meg a 18 hónapot.
Németh Géza, 2018. szeptember 18. kedd, 20:35
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a 7 milliárd forint a 2020-as költségvetésben szerepel majd, tehát akkor indulhat a felújítás, amelynek része lesz a Lánchíd járdáinak a szélesítése is. Amennyiben a főváros nem tartja be az említett 18 hónapos határidőt, úgy annak jogkövetkezményei lesznek - áll a határozatban.

A kormány megvizsgáltatja, hogy miként lehetne a Lánchídon csökkenteni a forgalmat a Clark Ádám és a Széchenyi tér, továbbá a József Attila utca átalakításával.

A 2-es villamosvonal felújításához, a Millenniumi Földalatti Vasút fejlesztéséhez, valamint az alsó rakpart általános forgalomcsillapításához igazodva pedig egy másik vizsgálatot kell elvégezni. Ebben szerepel a Vigadó térhez kapcsolódó, az alsó rakpartot lefedő, közösségi térként funkcionáló terasz és annak rakparti gyalogos kapcsolatainak a kialakítása.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK