Lesz pénz a határon túliakra a jövőben is

A költségvetés határon túli támogatásokra fordítható forrásai Magyarország gazdasági stabilitásának és a javuló mutatóknak köszönhetően a következő években is rendelkezésre állnak - jelentette ki a Költségvetési Tanács elnöke egy konferencián.
MTI, 2015. május 8. péntek, 14:36
Fotó: Napi.hu

Kovács Árpád kiemelte: a magyar költségvetésből e célra fordítható összegek nagysága - mely a GDP néhány százalékát teszi ki - alapvetően az ország gazdasági teljesítményétől függ.

A támogatások jelenlegi, évente összesen mintegy 40-45 milliárdos mértékét az ország gazdasági stabilitása a következő évekre is fenntarthatóvá teszi.

Hidvéghi Balázs, az MNB szerint az elmúlt években közjogi téren elért látványos eredmények után Magyarország, ezen belül is a hazai kis- és közepes vállalkozások gazdasági erejének növelése, a gazdasági önsegítés a legfontosabb feladat. Ezt saját eszközeivel az MNB továbbra is kiemelten támogatja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorti, 2015.05.08 18:56

jó hír ,egységes kárpát medence-i magyarságot !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html