Orbán Viktor miniszterelnök áttekintette kedden, hogyan lehet jobbá tenné a kormányzati tevékenységet. Maga Lázár János Miniszerelnökséget vezető miniszter is értékelte az államtitkárai munkáját.

Lázár a következő személyi döntéseket hozta:

  • Megköszönte Bódi Gábor infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkár munkáját. A miniszter szerint sikeres munkát végzett, de megszűnik az államtitkárság is.
  • Benyújtotta lemondását Nobilis Márton, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnöke. A kormánnyal dolgozik továbbra is közbeszerzési területen. - A Nemzeti Kommunikációs Hivatal nem a Miniszterelnökségen lesz a továbbiakban. Lázár ezt nem említette, de feltehetően átkerül a hivatal Rogán Antal új minisztériumához, a Miniszterelnöki Kabinetirodához - írj az Index.
  • L. Simon László államtitkár marad, de tulajdonképpen Lázár lefokozza, örökségvédelemmel, kulturális kapcsolatokkal fog foglalkozni elsősorban. Lázár a barátjának nevezte L. Simont, aki eddig a helyettese, parlamenti államtitkára volt.
  • Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár viszont előlép, a miniszerelnökséget vezető miniszterhelyettes, államtitkár lesz, L. Simon helyett ő lesz a miniszter helyettese.

Lázár elmondása szerint, Rogán Antal felel majd a kormányzati kommunikációért, így az ő dolga lesz eldönteni, hogy szükség van-e "erre a kapcsolattartási formára". Ha Rogán meghagyja a kormányinfót, Lázár áll rendelkezésre, de nyilván Rogán dönti el, ki mikor tart Kormányinfót.