Lezárult a rezsi-ötletelés - jöhet az ingyenesség

Ingyenes lehet az adóigazolás és az erkölcsi bizonyítvány - írja a Magyar Idők konzervatív közéleti napilap szombati számában.
Inforádió, MTI, 2015. szeptember 26. szombat, 13:40
Fotó: Napi.hu

A lap írásában beszámol arról, hogy majdnem négyszázezren adtak ötleteket a nyáron a kormánynak arról, milyen állami díjakat, fizetni való terheket töröljenek el a döntéshozók az újabb rezsicsökkentés keretei között. Az újság úgy tudja, hogy a kormány már elfogadta a közigazgatási díjak mérsékléséről szóló, 107 törvény módosítását indítványozó javaslatot.

A Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás alapján a lap azt írja, hogy a tervek szerint eltörlik a hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállításért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjat, az intézkedés - a korábbi statisztikát figyelembe véve - évente 370 ezer állampolgárnak hozhat anyagi könnyebbséget.

A vállalkozásoknak pedig az lehet igen kedvező, hogy a jövőben vélhetően nem kell majd illetéket fizetni az adóigazolások igénylésekor, az intézkedés évente nagyjából négyszázezer céges beadványt tehet ingyenessé.

A konzultációban részt vevő személyek épp ennek a két tételnek a megszüntetését indítványozták a legnagyobb számban - közölte a napilap, megjegyezve: lényeges, hogy a különféle tételek eltörlésével - a Miniszterelnökség közlése szerint - összességében tízmilliárdos bevételről mond le a következő esztendőben az államkassza, az összeg a polgárok, a vállalkozások zsebében marad.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2015.09.26 14:22

Szüzanyám, mi lett volna ha az inkriminált OECD vizsgálatban az elemi számtant is vizslatják? =))
Miniszterelnökség elmondja, Magyar idők megírja, ti idemásoljátok - számolni persze egyikőtök sem tud! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html