LMP: Orbán Viktor az MNB-t is "einstandolja"

Az LMP véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) is "einstandolja, és ezzel a lépéssel az utolsó szöget veri a magyar demokratikus intézményrendszer koporsójába - mondta az MTI-nek szerdán Vágó Gábor.
MTI, 2011. december 14. szerda, 19:08
Fotó: Napi.hu

A párt választmányi szóvivője arra a hírre reagált, amelyik szerint összevonhatják a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) feladat- és hatásköreit, ezek ellátására pedig egy új szervezet jöhet létre, ha az Országgyűlés elfogadja azt a módosító indítványt, amelynek benyújtásáról szerdai ülésén döntött a parlament alkotmányügyi bizottsága.

Szavai szerint az LMP megdöbbenéssel fogadta a módosító indítványt, mert így a kormány az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék után az "utolsó demokratikus intézményt", az MNB-t is "bevonja a narancsuralmi rendszerbe".
A képviselő a módosító javaslat kapcsán azt valószínűsítette, hogy Fidesz "propagandarendszere" a következő napokban és hetekben nemzetközi példákkal támasztja majd alá az összevonás szükségességét.

"A pártállam már épül, az út végére értünk" - jelentette ki Vágó Gábor, aki azért is furcsállta a módosító indítványt, mert a kormányoldal kedd este egy, a Magyar Nemzeti Bankról szóló, de teljesen más koncepció alapján készült törvényjavaslatot nyújtott be.

A politikus azt mondta, most "mindenkinek az a feladata, aki a magyar köztársaság helyreállításért küzd, hogy áttekintsük milyen károkat okozott Orbán Viktor és újra megteremtsük a köztársaság alapjait".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Jhony, 2011.12.14 20:28

@Vazulneni: Ez igaz de ezek egy kanál vízben megfojtanák egymást!
Ha szoktatok látni országgyűlési közvetítéseket, ott nem viták hangzanak el a felszólalások során ,nem észérvek.
Hanem cinikusan,flegmán sértegetik egymást olyan kifinomult szinten de mégis alávaló gazember formában hogy elképesztő!
Ez a magyar politikai "elit".
Ha csak negyed annyi energiát fektetnének az ország fejlesztésére mint amennyit fektetnek abba hogy újraválasszák őket már előbbre tartanánk!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Vazulneni, 2011.12.14 19:59

@megalodon: Azért én még emlékszem hogy Vona és Orbán együtt hozták létre a Nemzeti Polgári Kört, és több prominens ma Jobbikos (Uszíts Mátyás) a fidesz első soraiban pózolt ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.12.14 19:21

Én inkább azon röhögök, hogy a Fidesz egy olyan választási törvényt csinál ahol a győztes mindent visz !!!
miközben a szavazóbázisa már most a felére erodálódott és a következő választások egyértelmü esélyese a jobbik lesz - AKI UGYEBÁR MAJD MINDENT VISZ :-)..

Azok meg az első fára fellógatják ezeket , avagy a szerencse forgandó
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html