Lovász László maradt a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

Újabb három évre Lovász Lászlót választotta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökének az MTA 188. közgyűlése. A főtitkár Török Ádám, a főtitkárhelyettes Barnabás Beáta lesz. Az alelnöki pozíciót Bokor József, Freund Tamás és Vékás Lajos töltik be 2020-ig - közölte az MTA.
Szepesi Anita, 2017. május 9. kedd, 13:24
Fotó: Napi.hu

Az MTA huszadik elnökévé nagy többséggel Lovász Lászlót, főtitkárává Török Ádámot, főtitkárhelyettesévé pedig Barnabás Beáta Máriát választották meg. Az élettudományi alelnök Freund Tamás, a társadalomtudományi alelnök Vékás Lajos, a természettudományi alelnök pedig - új tisztségviselőként - Bokor József lesz a következő három évben.

Az MTA főállású vezetői az elnök, a főtitkár és a főtitkárhelyettes, akiket a közgyűlés három évre a hazai akadémikusok közül választ meg. Ugyancsak három évre választják meg az akadémia három alelnökét. Az elnök irányítja az MTA tevékenységét a közgyűlés döntéseinek és határozatainak megfelelően, az alapszabályban meghatározott módon. Képviseli az akadémiát és gyakorolja az akadémiát megillető tulajdonosi jogokat. A főtitkár a titkársági szervezet és a kutatóhálózat működtetéséért felel.

HOZZÁSZÓLÁSOK