Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legújabb eseteket Bulgáriából jelentették, amelynek különös jelentősége, hogy hazánk ebbe az irányba élénk kereskedelmet folytat - írta korábban a Nébih.

Magyarország a 2016-2017-es nagy járvány után 2017. augusztus 24-én nyerte vissza a madárinfluenza betegségtől mentes besorolását. Az akkori tapasztalatokból okulva, elmondható, hogy a vadmadarak hurcolták be a betegséget, ugyanakkor nem minden baromfitartó telep volt megfelelően felkészülve a járvány kivédésére: nagy volt az állatsűrűség és egyéb hiányosságok is voltak - mondta az igazgató.

Felhívta a figyelmet, hogy még mindig érvényben van az akkor meghozott főállatorvosi határozat, ami például arra szolgál, hogy sikerüljön megakadályozni a vadmadaraktól származó fertőzést - írta az MTI.

A Nébih korábbi közleménye szerint az intézkedésben rögzítették, hogy egy telepre kizárólag akkora állományt lehet telepíteni, amelynél biztosítható, hogy szükség esetén minden állat bezárható legyen. A takarmányt zárt, fedett helyen kell tartani. További előírás, hogy az etetést és itatást csak teljesen fedett, lehetőleg oldalról is zárt helyen végezzék, a baromfiállomány vadmadarakkal történő közvetlen vagy közvetett érintkezését pedig minden lehetséges módon meg kell akadályozni.