Magyar kereskedőház nyílt Rio de Janeiróban

Magyar kereskedőház nyílt Rio de Janeiróban, Brazíliában, ez a tizennegyedik kereskedelmi külképviselet a világon - közölte a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) pénteken az MTI-vel.
MTI, 2014. szeptember 19. péntek, 12:37
Fotó: Reuters

A megnyitón Kerekes György, az MNKH vezérigazgatója a közlemény szerint köszöntőjében kiemelte: Brazília a világ ötödik legnagyobb országa és a hetedik legerősebb gazdasága. Hozzátette: Magyarország célja, hogy tovább erősítse kétoldalú kereskedelmi kapcsolatait, ebben pedig hatékony segítséget nyújt majd a brazil-magyar kereskedőház. Az üzleti kultúra, a jogi környezet is közel áll az európaihoz, ami számunkra előnyös - jegyezte meg Kerekes György.

Brazília - Mexikó mellett - Magyarország második legnagyobb kereskedelmi partnere Latin-Amerikában - írja a közlemény. Az elmúlt években fokozatosan nőtt a termékek és szolgáltatások kivitele, 2013-ban elérte a 403,3 millió dollárt, ami 23 százalékkal magasabb az előző évhez képest - ismertette az MNKH.

Magyarország többek között közúti járműveket, számítógépeket, gépjármű motorokat, szerves vegyi termékeket, gyógyszereket, mobiltelefonokat valamint izzólámpákat exportál Brazíliába - derül ki a közleményből.

A latin-amerikai államban igény mutatkozik az olyan építőiparhoz kapcsolódó termékekre és technológiákra is mint az üvegbeton, a gyorsépítésű technológiák és szennyvíztisztítók. Ezen kívül keresettek a vasúti és kikötői infrastruktúra fejlesztéséhez köthető termékek, valamint a reptéri infrastruktúra kiépítéséhez használt berendezések, illetve az orvosi felszerelések és a gyógyszerkészítmények.

A hazai kis- és középvállalkozások exporttevékenységének elősegítése érdekében az év végéig további 11, vagyis összesen 25 országban működő külhoni kereskedőházi hálózat jön létre. Az MNKH célja, hogy 2018-ra a jelenlegi 25,5 százalék helyett a magyar export 33 százaléka jusson el az Európai Unión kívülre - olvasható a kereskedőház közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tever kneif, 2014.09.20 08:16

@Abbe: Kitünö lepese a kormanynak Brasiliaban is labat vetni.
Delamerikaban itt van a legnagyobb gazdasagi fellendüles. Oriasi olajlelöhelyek, különfele nyersanyagok,
fejlett ipar Sao Paolo környeken, eszakon mezögazdasagi termesztes, oriasi allattenyesztes csirke, marhahus kerül innen szinte minden europai orszagba.

Magyarorszagnak hatalmas lehetösegei vannak Brasiliaban, miutan szemelyesen jartam ott es allando kapcsolat van.

Legfrissebb hireim szerint egy privat ceg Magyarorszagrol szaritott almat exportalt oda.
Ugyebar a gyümölcsöt nem csak friss allapotva lehet exportalni.
Magyarorszagon van elelmiszer feldolgozo ipar is. Itt a lehetöseg többek között. Mindezt felderiteni, ezert kell helyben ott lenni.

Az ilyen felületes, nagykepü, mas orszagokat pökhendi modon lebecsülö velemenyeket tartsa meg mindenki maganak, mert artanak Magyarorszagnak, az egyenröl nem is beszelve.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2014.09.19 21:37

@illiber: Rendben van, hogy jó hírnek tekinted. Szíved joga.

De megköszönném, ha elmondanád, hogy mi a búbánattal akarunk velük kereskedni. Gépalkatrész gyártásuk élvonalbeli. Acél, cukornád, etanol bőven van. (a magyar Suzuki Brazíliából importált acél lemezből készül....) Cirokseprűt gondolom Ők is tudnak gyártani.
Szóba jöhetne a mezőgazdasági termék. Ezek viszont többnyire romlandó áruk, Rio meg nem éppen a szomszédban van. Egyszer már üzletelni akart a déli féltekén a rózsadombi paraszt, az sem jött össze...
Vagy mindössze arról van szó, hogy egy csókos kedvet kapott Rio legjobb strandjára? Az igaz, hogy a kinevezett vezetőt majd meg lehet látogatni államköltségen, és focimeccsre is ki lehet vonulni..
Most már csak az a kérdés, mi ebből az ország haszna.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

illiber, 2014.09.19 18:23

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

666ORDOG666, 2014.09.19 12:57

Cserébe szamba iskolákat fogunk importálni.
Szívesen látnánk egy száz tagú szambatáncos együttes vendégszereplését Budapesten.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html