Majdnem kilencmilliárdot fizettek az autósok

Irtózatos tempóban nő a gyorshajtásért kiszabott büntetések összege, a rendőrök az év minden egyes napján legalább 700 autós büntetnek meg azért, mert legalább 15-20 kilométer/órával túllépi a megengedett sebességhatárt.
Komócsin Sándor, 2017. március 20. hétfő, 09:03
Fotó: Napi.hu

Három év alatt másfél milliárd forinttal nőtt a gyorshajtás miatt kiszabott büntetések összege - jelentette a Magyar Idők az Országos Rendőr-főkapitányág adatai alapján. A megengedett legnagyobb sebesség áthágásért 2014-ben még "csupán" valamivel több mint 7,5 milliárd forintot szedtek be az autósoktól.

Egy évvel később már majdnem elérték a nyolcmilliárdos határt és 2016-ban egyetlen év alatt egymilliárd forinttal, közel kilencmilliárdra ugrott a gyorshajtásért kiszabott büntetések összértéke. (Ebből egy karcsúbb focistadiont lehetnek építeni - a szerk.) Az év minden egyes  napjára 700 gyorshajtó lefülelése jut, tavaly összesen 265 ezer alkalommal bírságoltak ezért a rendőrök.

A személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma enyhén emelkedik, tavaly 16,5 ezer eset történt. Az utakon az elmúlt tíz évben 2013-ban vesztették a legkevesebben az életüket, 591-en, tavaly azonban 597-en haltak meg balesetben.

HOZZÁSZÓLÁSOK