Már a nagy döntésre készülődik a forint

Várhatóan oldalazgatással tölti a forint az új jegybankelnök megnevezéséig tartó időszakot.
NAPI, 2013. február 19. kedd, 09:42
Fotó: Napi.hu

Különösebb izgalmak nélkül, viszonylag csendesen indult a nap a devizapiacon, az euró árfolyama bepróbálkozott a 291 forintos szinttel, majd ismét fölfelé indult. Délelőtt fél tíz felé az euróért 291,50 forintot kértek, ugyanekkor a dollárt 218,25, a svájci frankot pedig 236,30 forinton váltották. Ugyanekkor az euró 1,3353 dollárt ért.

Általában vegyes hangulat uralkodik a piacokon; bár a nap közben várható ZEW-index, illetve a délutáni amerikai ingatlanpiaci makroadatok befolyásolhatják az árfolyamot, a forint vélhetően oldalazással tölti a napot - vélte Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője. Ez a Magyar Nemzeti Bank új elnökének várhatóan február végi megnevezéséig kitarthat, a magyar deviza szempontjából ez lehet majd az igazán fontos hír a tréder szerint, addig az euró nagy valószínűséggel a 290 és 295 forint közötti sávban mozoghat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Vote, 2013.02.19 12:29

Most épp repül a forint...
Persze hogy korménybarát lesz. Simor talán nem az volt? CSak kérdés hogy melyik korményé...

Simor tevékenysége tényleg nagyon hasonló a hazaárulás törvényi fogalmához. A hazaáruló ugyanis titkos és bizalmas állami iratokat szolgáltat ki idegen hatalmaknak felhatalmazás nélkül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troll, 2013.02.19 12:14

nagy meglepetések nem lesznek, mert biztosak lehetünk benne, hogy kormánybarát jegybankunk lesz.

a kamatszint csökkenni fog, és a huf államadósság refinaszírozása is gördülékenyebb lesz,mert ott lesz a háttérben az mnb.

a devizatartalék nem fog változni, mert a csökkentése hirtelen jelentős forinterősödést okozna,emellett hosszútávon azonban növelné a kockázatot.

növelésére pedig nincs szükség, bőven elegendő ami van, főleg, hogy jelentősen csökkent a külső országadósság.
tehát devizatartalék növelésre, azaz forintgyengítésre sem kell számítani
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html