Már e hónapban kifizetik a szeptemberi családtámogatásokat

A szeptemberi tanévkezdésre való tekintettel előrébb hozzák az alanyi jogon járó családtámogatási ellátások kifizetését - jelentette be Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
MTI, 2015. augusztus 6. csütörtök, 13:10
Fotó: Napi.hu

A szeptemberben esedékes családi pótlék, gyes, gyermeknevelési támogatás augusztus 27-ig mindenkinek a számláján lesz, vagy postai értesítőt kap róla. A kifizetések előrehozásával a szeptemberi óvoda- és iskolakezdést kívánják ily módon is megkönnyíteni - mondta Novák Katalin.

Jelezte, a következő kifizetés időpontja a "normál menetrend" szerint, októberben lesz.

Mint mondta, ez önmagában nem oldja meg a tanévkezdés minden problémáját és nehézségét, ugyanakkor emlékeztetett, hogy a családok anyagi terheinek csökkentését célozza a kormány több intézkedése is. Ezek közé sorolta az általános iskola első három évfolyamán tanulók számára ingyenesen járó tankönyveket, vagy a szintén ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztését szeptembertől.

A különböző intézkedések egy kétgyermekes családnál az étkeztetés esetében nagyjából havi 15 ezres, a tankönyvek esetében pedig tízezres nagyságrendű pénzügyi segítséget jelent - mondta az államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.08.06 20:18

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html