Másfél milliárdért kapnak eszközöket az önkéntes mentők

Másfél milliárd forintos európai uniós támogatás révén kárfelszámoláshoz használható járműveket, egyéni védőfelszereléseket és eszközöket kap kétszáz önkéntes mentőszervezet.
Szepesi Anita, 2018. május 11. péntek, 12:49
Fotó: Napi.hu

A pályázat keretében beszerezhető eszközök révén bővülhet az önkéntes szerveztek ár- és belvízkárok enyhítését célzó technikai készlete. Az új járművekkel egyszerűbbé és gyorsabbá válik például a szélsőséges időjárás okozta pusztítás elleni védekezéshez szükséges anyagok és eszközök szállítása, a védekezésbe bekapcsolódó önkéntesek tábori ellátása, pihentetésük biztosítása.

Az önkénteseknek nyújtandó támogatások között egyebek mellett 45 utánfutós terepjáró, ugyanennyi utánfutós quad, valamint 110 utánfutó, 20 fűthető sátor, valamint 200 áramfejlesztő és ugyanennyi zagyszivattyú, 20 reflektor, 500, tűzoltóknak való bevetési védőruházat, valamint 640 általános gyakorló védőruha van.

Az eszközbeszerzések és a pályázati képzések egy éven belül valósulnak meg - idézi az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményét az MTI.

(A katasztrófavédelem már irtja a szúnyogokat)

HOZZÁSZÓLÁSOK