Matolcsy kint van a vízből: 130 millió forint az államadósság elleni alapban

Az Összefogás az Államadóság Ellen Alapba október 7-ig befizetett összeg 132 289 563 forint - tájékoztatta a nemzetgazdasági miniszter írásbeli válaszában az e tárgyban hozzá fordult jobbikos Nyikos Lászlót. Az államadósság mértéke szeptember végén 21068,6 milliárd forint volt.
Inforádió, 2011. október 21. péntek, 12:43
Fotó: Napi.hu

Matolcsy György a parlamenti honlapon elérhető közlésében kitér arra is, hogy az alap javára hét kormánytag és nyolc országgyűlési képviselő adományozott különböző összegeket.

A kormányfő szóvivője április 6-án jelentette be, hogy a kabinet egy győri társadalmi kezdeményezés mellé állva létrehozta az alapot, amelyet 1 millió forint induló tőkével Rédly Elemér győri katolikus plébános indított. Az ide befizetett összegek a Nyugdíjreform és Államadósság-csökkentő Alapba kerülnek.

Az elnöki hivatal korábban közölte, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök egyhavi jövedelmével járult hozzá az államadósság csökkentéséhez, a Népszabadság pedig egyik július végi cikkében megírta, hogy a vezető politikusok közül Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szintén egyhavi fizetését, valamint Surján László, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője 16 ezer eurót fizetett be az alapba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

olpmi, 2011.10.21 12:55

" Matolcsy kint van a vízből"!
Az lehet, hogy Matolcsy és néhány tucat Fideszes kint van a vízből, de sok millió magyar meg lassan már a víz alá kerül, fuldoklik az adósságában, fuldoklik a megélhetésér folytatott küzdelmében.
Ha így folytatják a tömeges vízbe fulladás elkerülhetetlen lesz, és azokat is belerántják majd a vízbe, akik jelenleg már kint vannak a vízből!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

munyi79, 2011.10.21 12:49

Ha a 100 leggazdagabb magyar az idei adócsökkentésnek köszönhetően visszanyert pénz 10%-át betenné az alapba, akkor nem 132 millióról, hanem 132 milliárdról is lehetne írni. Persze ez csak fikció. De azért jól hangzik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html