Az idén rekordszámú hosszú hétvége alakult ki a munkanap-áthelyezések miatt, ám jövőre szerényebb lesz a felhozatal - derül ki az nemzetgazdasági tárca most közzétett rendelettervezetéből. 2013-ben a tervek szerint a hagyományos kétnapos ünnepeken - húsvét, pünkösd - mellett további két hosszú hétvége lenne - vagyis nem lehet okunk majd panaszra.

A most közzétett rendelet még az idei szilveszterrel kezd, ugyanis december 31. hétfőre esik, ezt a napot a tárca december 29-én dolgoztatná le. Újév első napja piros betűs ünnep, így 2013 egy négynapos hétvégével kezdődhet.

A következő hosszú hétvégére 2013. augusztus 20-ig kell várni: 20-a keddre esik, így az előtte levő hétfőt a minisztérium a rá következő szombaton, augusztus 24-én dolgoztatná le.

Az utolsó munkanapcsere jövőre karácsonykor jöhet: a 24-i pihenőnapot - amely keddre esik - aranyvasárnap előtti szombaton, december 21-én kellene ledolgozni, így a karácsony háromnapos ünneppé válna kedd-szerda-csütörtökkel, így azon a héten csak hétfő és péntek lenne munkanap, bár sejthető, hogy nem ezek a munkanapok lesznek azok, amelyek megdobják majd a 2013-es GDP-t.