A legfrissebb jelentések szerint továbbra is változó intenzitással havazik Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos pontján. Sokfelé a havazás azonban havas esővé alakult át.

A főutak burkolata a folyamatos síkosságmentesítési munkáknak és a korábbi megelőző sószórásnak köszönhetően többnyire vizes vagy sónedves, csak Balassagyarmat környékén vannak hókásás szakaszok. A mellékutak nagy része a Dunántúl nyugati és északi részén, valamint az északi megyékben, különösen a Börzsöny, a Mátra, a Bükk és a Zemplén hegyvidéki útjain havas vagy latyakos, Balassagyarmatnál jégbordás néhány alsóbbrendű útszakasz.

A hőmérséklet a Dunántúlon többfelé mínusz 4 celsius fok körüli, ennek ellenére lefagyást vagy síkosságot még nem jeleztek a társaság útellenőrei. Az esti és éjszakai órákban még tovább csökkenhet a hőmérséklet, így a folyamatos sószórás ellenére bárhol kialakulhatnak síkos útszakaszok.

A következő időszakra jelentős mennyiségű csapadék várható az előrejelzések szerint, ezért a társaság gondoskodott arról, hogy a saját gépparkján felül szükség szerint bérelhető munkagépeket is az utakra tudjon rendelni a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkák elvégzésére.