Még mindig nincs áram, néhol víz sem a Dunántúlon

Csütörtökön reggel még 89 nyugat-dunántúli településen vagy településrészen szünetelt az áramszolgáltatás.
NAPI Online, 2009. január 29. csütörtök, 09:55
Fotó:

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke, Patay László közölte: a térségben csütörtök kora reggel még 14 ezer háztartást érint a kimaradás, a legsúlyosabb helyzet továbbra is Zala megyében van, ahol összesen 65 településen okoz problémákat a kedden este kezdődött havazás miatti üzemzavar. A szakember reményei szerint a délelőtt folyamán a fogyasztók többségénél helyre tudják állítani a szolgáltatást, de a kidőlt oszlopok, elszakadt vezetékek megközelítése egyes helyeken jelentős erőfeszítést kíván. Több helyütt nagyon nehéz a meghibásodások helyszínének megközelítése - írta az MTI.

Az első időszakban több mint 52 ezer háztartást érintett a Nyugat-Dunántúlon az áramkimaradás. Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyei településeken szűnt meg vagy szakadozott a szolgáltatás. Több helyen második napja nincs víz, mert az áramhiány miatt nem működnek a szivattyúk, a központi fűtéssel ellátott házakban szintén emiatt nem tudnak fűteni. Az éjszaka a tűzoltók műszaki mentőgépkocsiján lévő aggregátorral több településen is működésbe hozták a vízkutak szivattyúit, hogy a hálózatba ismét víz kerüljön.

Huszonnégy vasi településen még mindig szünetel az áramszolgáltatás, de az áramszolgáltató szakemberei már dolgoznak a javításon - közölte az MTI-vel csütörtökön Csikós Nagy József, a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkára. Az E.ON helyszínen dolgozó munkavezetőjétől kapott információk alapján elmondta: az éjszaka megérkeztek azok a lánctalpas járművek, amelyekkel Gersekarát község határában hozzáláttak a kidőlt villanyoszlopok cseréjéhez. Átmenetileg faoszlopokkal helyettesítik a betonból készült oszlopokat, és az ígéret szerint már a délelőtt folyamán megoldják a műszaki problémát - mondta Csikós.

HOZZÁSZÓLÁSOK